Italiensk glass

Italiensk glass

På italienska betyder gelato glass, helt enkelt, men ofta menas det den glass som säljs i gelaterior i Italien. När vi lär känna italiensk glass som den härliga, fettsnåla, krämiga och smakrika italienska glassen blir det en livslång kärlek.

Vad är det då som gör den italienska glassen så speciell?

  • Grunden är ägg, mjölk, socker och smakämnen, men inte så mycket grädde och aldrig vatten. Fetthalten ligger vanligtvis på run 8% mot minst 12% för industriell glass.
  • Smakämnena är förstås naturliga råvaror av högsta klass
  • Ingredienserna blandas samman och värms till +60°C. Sedan ökas temperaturen långsamt för att pastörisera blandningen. Efter det får smeten vila i ungefär två timmar innan den till slut fryses in under mycket långsamt omrörning. Glassen får sin kompakta konsistens av att fettet fördelas jämnt och att bara en liten mängden luft vispas ned.
  • Att göra en god italiensk glass är en konstform. Det är en balansakt mellan fetthalt och sötma, krämighet och luftighet, intensitet och finstämdhet.
  • Italiens glass är alltid färsk.

 

Italiensk glass är kompakt och smakrik

Att äta en äkta italiensk glass är en gedigen smakupplevelse. Smakerna samspelar välbalanserat och konsistensen är fast. En liter gelato väger ca ett kilo och innehåller ca 20 % luft, medan en industriglass bara väger hälften och innehåller ända upp till 50 % luft. Detta gör att vår italienska glass känns ”på riktigt”.

Populär världen över.

Att äta en äkta glass känns rätt och det är ett bestående intryck. Det är det som har gjort italiensk glass så populär världen över. Det är föga överraskande för oss. Den färska, luftiga och intensiva smaken säljer sig själv. Den sköna, fasta konsistensen övertygar. Riktig glass är vackert, färgerna förför, smakerna berör. Man vill ha mer.

Endast de bästa råvarorna

Våra råvaror kommer från ledande mest prisbelönta leverantör av glassråvaror, Pregel.

Ett gediget hantverk

All vår glass görs för hand vi "tillsätter" t ex inte luft utan ser till så att glassen får en fin konsistens ändå.